Η ομορφιά της ζωής!

Θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας στο έπακρο. Θέλουμε να βρούμε το σκοπό μας είτε πρόκειται για δουλειά, σχέσεις, φίλους, χόμπι κτλ.. Αλλά φοβόμαστε να αρπάξουμε τις ευκαιρίες. Το να κυνηγήσουμε την καριέρα των ονείρων μας, να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας στους ανθρώπους ή ακόμα και να κάνουμε αυτά τα μαθήματα τραγουδιού που πάντα ονειρευόμασταν, μπορεί να φαίνονται τρομακτικές αποφάσεις!

Το Εγώ έχει απίστευτη ικανότητα να δημιουργεί εμπόδια! “Δεν θα το καταφέρεις ποτέ”, “Θα σε απορρίψει”, “Δεν είσαι αρκετά καλή/ καλός” μπλα μπλα μπλα..Για μισό λεπτό! Τι απέγινε ο Εαυτός σου! Και λέω ο Εαυτός και όχι απλά ο εαυτός γιατί στην πορεία ξεχνάμε ότι έχουμε μέσα μας μια απίστευτη δύναμη έτοιμη για έκρηξη δημιουργίας. Η αποτυχία μπορεί να είναι κακή, το να μην προσπαθούμε καθόλου είναι σίγουρο αδιέξοδο. Μηδέν. Θέλουμε να ζούμε μηδενιστικά; Υποθέτω πως όχι!

Όπως εύστοχα αναφέρει η Brene Brown, η ευαλωτότητα είναι δύναμη (https://www.youtube.com/watch?v=iCvmsMzlF7o). Στο τέλος, το ταξίδι είναι σημαντικότερο από τον προορισμό. Διάλεξε τον δικό σου δρόμο, αυτή είναι η ομορφιά της ζωής! Με τα πάνω και τα κάτω της και ένα τεράστιο εύρος συναισθημάτων έτοιμα να βιωθούν… Λοιπόν, τι είναι αυτό που φοβάσαι;

 

Νικολέττα Παπαδάτου

Ψυχολόγος με εξειδίκευσή στη Γνωσιακή Συμπεριφορική προσέγγιση και με μετεκπαίδευση στην Ψυχοπαθολογία παιδιών, εφήβων, ενηλίκων, καθώς και οικογενειών και ζευγαριών. Απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.